Velkommen til SMV Barometret

Med SMV Barometret måler BDO tilstanden hos de mindre og mellemstore virksomheder. Gennem årene er analysen blevet et væsentligt bidrag til debatten om erhvervslivets rygrad; SMV’erne i Danmark.

Vi har i de seneste otte år analyseret regnskabstal og kombineret dem med en omfattende spørgeskemaanalyse for at give ét af de mest aktuelle, detaljerede og velunderbyggede indblik i, hvordan det står til med SMV-virksomhederne netop nu.

2020 har dog på alle måder været et usædvanligt år. Derfor har vi valgt at gentænke årets udgave af SMV Barometret, da vi vurderer, at undersøgelsens sædvanlige format ikke egner sig til et år, som har været præget af corona-epidemien, politiske restriktioner og generel stor usikkerhed.

Vi forventer, at SMV Barometret vender tilbage i sit sædvanlige format i 2021.

Årets særudgave af SMV Barometret tager således corona-temperaturen på det danske erhvervsliv. Analysen bygger på spørgeskemabesvarelser fra mere end 1.500 danske SMV’er fra hele landet. Via sitet www.smvbarometret.dk giver vi interesserede mulighed for selv at dykke ned i de aktuelle tal og forventningerne til fremtiden på tværs spørgeskemaets konkrete besvarelser.

 

Rygraden af dansk erhvervsliv fortjener opmærksomhed

I BDO spænder fagligheden bredt, og som én af landets største rådgivnings- og revisionsvirksomheder giver vi vores kunder såvel den nærværende lokale rådgiver, der er tæt på i dagligdagen, som den internationalt stærke rådgivningsvirksomhed, der mestrer det internationale udsyn og dermed kan vejlede kunderne ud over landets grænser.

Vi ønsker at skabe opmærksomhed i forhold til de mindre og mellemstore virksomheder. Vi vil gerne debattere vilkår for det danske erhvervsliv. Især i en corona-tid, som er præget af stor usikkerhed.

 

Tak for hjælpen og de mange bidrag

Der skal lyde en tak til alle vores kunder, som tog sig tid til at besvare spørgeskemaet. Det er jeres bidrag, der gør det muligt at udarbejde SMV Barometret og tage temperaturen på Dansk erhvervsliv.

Rigtig god fornøjelse med årets udgave af SMV Barometer.

Venlig hilsen
BDO

Stig Holst Hartwig
Administrerende direktør